Thursday, June 01, 2006

our little lab

Berkongsi idea.
There’s a lot more actually that you can do but these are what our budget and space permit.
Tak adalah hebat, just sharing what i think is convenience.









tall larder
just pull for easy access
(ignore the mess)









pull-outs.
kat bawah stove



just pull,
sonang nak ngambik barang.
tak yah punggah2.











for small things,
letak rak untuk untuk susun

bahagian bawah sinki










to free table top for other things,
opt for railing & rack
strainer yang adjustable 'kaki'nya
to suit saiz sinki

9 comments:

Ajzie said...

Ummi, Ajzie suka, kemas dan ringkas. Yg penting banyak compartment..hihi

Syikin said...

pull out rack tu beli kat ikea ya? saya suka betul stail pull out rack ni, esp. utk groceries tu..senangkan.

ummi said...

ajzie - ya betul. boleh sumbat banyak barang.

syikin - bukan ikea tp signature kitchen. ikea punya barang saiznya untuk std kabinet ikea sahaja (diberitahu, taktaulah kot2 kena goreng!) rasanya kat mana-mana kedai yang jual kitchen + bathromm accesories ada jual benda-benda ni. ummi beli kat SK sbb tempah cabinet kat situ so sekali harung je, senang skit.

Syikin said...

ooo..baru saya tahu. saya ni mmg jarang window shopping.

Anonymous said...

ummiiiiiii..

thank you so much for the pix...
at least i have some idea for my new little lab...hehe..
pull rack tuh bukan ikea punya yer.. well beside signature kithen mana lagi yer?..
signature kicthen tuh mahal tak?..
TQ ummi..

-mama afif-

ummi said...

mama-afif - the way you wrote 'ummiiii', i feel like accepting the embrace and hug you sbb my kids kalau baru balik keje, cam tu lah 'sambutan' diorang!

anyway, IKEA's ada banyak range kan. im not sure abt the price. benda tu banyak jual kat kedai2 yang jual kitchen & bathromm accesories. macam-macam ada. SK? ada yang mahal, ada yang murah. kalau ambik solid surface/granite mmg mahal. so far my mdf okay je. tp kena make sure lap kering. jgn bg basah.

Anonymous said...

hehehe...
yer ke ummi...hehe
:)
afif tak pandai ckp lagi..tapi kalau balik kerja mesti gelak2 hulur tangan nak kat kita.. stress kat opis terus hilang tgk anak kan...

anyway ummi..thank u so much for shang the info.. kena byk survey2 lagi..utk puas hati kan..
thanksssss..

-mama afif-

yatipruzz said...

mama afif - kat homeplus pon byk kitc accessories yg murah dan byk choice, pegila try survey

Anonymous said...

oh ye ke yati..
kat mana kedai dia?
anyway thanks for the info...

-mama afif-