Wednesday, January 24, 2007

Crispy Tofu Fingers

It was a hit in our little household. Big and small alike. Young and old alike. Boys and girls alike. Kakak loves it. I had to literally chased kakak and mdh away from the kitchen while I was frying. So, sharing the recipe here..


CRISPY TOFU FINGERS

Ingredients
1. *Egg tofu - 5 pcs - blended finely
2. *Fish meat - about 200gm - blended finely
3. *Prawn - about 200gm - buang kulit and blended finely
4. Salt, sugar and pepper
5. Sesame oil - 1/2 teaspoon
6. Egg - 2
7. Oil - for frying
8. Corn flour - to coat

Step-by-step
- Mix items marked *.
- Add salt, sugar, pepper and sesame oil. Mix well.
- Add eggs. Mix well.
- Steam for 15-20 minutes.
- Let to cool. Cut into fingers.
- Coat in corn-flour.
- Fry till golden brown.


OFI
1. Add bits of carrots, chillies and daun sup to enhance flavour.
2. I need to line the periuk with tracing paper as the mixture stuck a bit after steaming albeit the oil I carefully sental inside the periuk.



6 comments:

CT said...

ummie,
anak i pun suka that tahu telo tuh. that 5pcs tu means 5 batang ekk?
should try this weekend la....nampak cam sedap...

ummi said...

ct ~ 5 pcs tu 5 batang lah. *off topic* - my husband pernah ternampak ada one kedai ni goreng that tofu with the plastic intact. tobat tak makan dah yang kat kedai punya... trylah. not to brag lah, but it was nice. budak2 suka lah kot.

kaklong said...

salam,

frankly speaking dan tak berniat nak menyinggung mana2 pihak, saya dan suami teringin sangat nak makan egg tofu tu, tapi masalahnya keluaran syarikat cina yg biasa saya jumpa.wlwpun ada tanda halal jakim, kami masih tak berani nak beli.was2 lebih besar rasanya.

tau tak kot2 ada syarikat melayu mengeluarkannya?

ummi said...

kaklong ~ saya pulak, kalau ada tanda tu, beli jek...
jom, kita buat bisnes benda2 cam ni nak?

hassan said...

wahaha
nice page about food making
thx for the info in here

so later i can cook for myself and my stomache hehe

ummie's kitchen said...

kak long, lau takutkan. akak boleh buat sendiri. putih telur yang lebih2 tu. akak kukus jer. jadilah egg tofu. mungkin ada bahan lain. tapi saya buat mcm tu je. hehehe